Tallinna Ühisgümnaasium on liitunud Rohelise kooli programmiga alates novembrist 2016.

Programmi eesmärgiks on aidata lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks kodanikeks. Tänased noored otsustavad tulevikus, millises maailmas elame ja kuidas Maa rikkusi kasutatakse. Programm toob keskkonnasäästliku mõtteviisi kooli tegemistesse.

Meie kool on programmis osalemisega pälvinud ülemaailmselt tuntud ja tunnustatud ökomärgise, milleks on Roheline lipp.

Ülemaailmselt juhib programmi Foundation for Environmental Education (FEE) – Taanis asuv valitsusväline mittetulundusühing, mille eesmärgiks on keskkonnahariduse abil edendada kestlikku arengut. Eestis juhib Rohelise kooli programmi Eesti Looduskaitse Selts (ELKS), olles FEE täieõiguslik liige. Programmi tegevusi koordineerib Tartu loodusmaja.

Meie keskkonnapõhimõtted on:

1. Koolipere keskkonnateadlikkuse tõstmine.

2. Kokkuhoid ja kooli ökoloogilise jalajälje vähendamine.

3. Füüsilist, vaimset ja sotsiaalset tervist tugevdavate eluviiside juurutamine.


pühapäev, 26. märts 2023

Rohelise kooli võrgustiku õppepäev „Meri“ Silma Õpikojas 23. märtsil 2023

Osalesid  Viimsi, Randvere, Kohila, Vasalemma, Tartu Rahvusvahelise kooli ja meie koolist aktiivsed RK töörühma õpilased Mirjam Kruus, Simona Jermann, Jasper Saare, Kaur Güsson ja õp Liivia Kivit. Õppepäeval saime Marko Valkerilt palju uusi teadmisi looduses vaatluse ja lindude veebisaitide kaudu ning Riina Riivel viis läbi mitmeid huvitavaid Läänemerega ja lindudega seotud õppemänge. Kõikide koolide õpilased tutvustasid oma Rohelise kooli tegevusi.

Õplaste muljed: vaatlesime rannaniidul sabatihaseid, luiki, hall- ja valgehaigruid, kuulsime hüübi huiget, ronisime vaatetorni, kust nägime Saunja lahte, Riimi merd, roostikke ja selle ala kahte Kalevipoja kivi, päikese ümber vikerkaare sõõrt, mis meenutas silma. Käisime Riimissarel, mis oli maakaartidele märgitud juba 300 aasta tagasi. Sellel olid mahalangenud saarepuud, mis olid algul kahjustatud seenhaiguse ning pärast külmaseene poolt. Meile väga meeldis värskes õhus olla ja teiste noortega tutvuda. Õppeäev oli väga äge ja huvitav ja soovitame Silma Õppekoja üritustest osa võtta.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar