Tallinna Ühisgümnaasium on liitunud Rohelise kooli programmiga alates novembrist 2016.

Programmi eesmärgiks on aidata lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks kodanikeks. Tänased noored otsustavad tulevikus, millises maailmas elame ja kuidas Maa rikkusi kasutatakse. Programm toob keskkonnasäästliku mõtteviisi kooli tegemistesse.

Meie kool on programmis osalemisega pälvinud ülemaailmselt tuntud ja tunnustatud ökomärgise, milleks on Roheline lipp.

Ülemaailmselt juhib programmi Foundation for Environmental Education (FEE) – Taanis asuv valitsusväline mittetulundusühing, mille eesmärgiks on keskkonnahariduse abil edendada kestlikku arengut. Eestis juhib Rohelise kooli programmi Eesti Looduskaitse Selts (ELKS), olles FEE täieõiguslik liige. Programmi tegevusi koordineerib Tartu loodusmaja.

Meie keskkonnapõhimõtted on:

1. Koolipere keskkonnateadlikkuse tõstmine.

2. Kokkuhoid ja kooli ökoloogilise jalajälje vähendamine.

3. Füüsilist, vaimset ja sotsiaalset tervist tugevdavate eluviiside juurutamine.


reede, 20. jaanuar 2023

Digikoristusnädal 23. - 29. jaanuar 2023


ÜLESKUTSE

Rohelise kooli töörühm on juba registreeritud DIGIKORISTUSNÄDALA kampaanias osalejaks ja me kutsume kogu TÜG-i peret ka sellesse oma panuse andma. Eesmärk - suunata tähelepanu digitaalsete andmete korrastamise vajadusele ja muuta hoolitsus oma seadmete eest igapäevaseks harjumuseks.

Mis see DIGIKORISTUS on?

Tegemist on praktilise kampaaniaga - nädala jooksul ilmub igal hommikul üks teema või ülesanne, millega sel päeval tegeleda - näiteks koristada oma e-maile, allalaaditud faile või hoopis sahtlit e-jäätmetest. Sellega kaasneb nõuanne, kuidas seda efektiivselt teha ja miks see keskkonnajalajälje mõttes vajalik on. 

Kuidas osaleda?

Kooli või lasteaia meeskonnana, kooliklassina - pane kokku meeskond enda õpetajatest / keskkonnatöörühmast / õpilasesindusest või hoopis hoolekogust. Või pane õpetajana kirja oma klass. Saadame päevateemad PDF-failina ette, et saaksite planeerida. Igaüks valib ise, millised teemad nende vanusegrupile sobituvad ning milliseid teha mis tunnis koos ja milliseid kodus. 
  • Ühele rohekooli õppeasutuse meeskonnale ja ühele klassile loositakse auhinnaks ekskursioon elektroonika ringmajandusettevõttesse Foxway koos reisitoetusega 500 euro ulatuses. Reisitoetuse väljaandmist toetab Telia.
Üksikisikuna / perena - kui teil pole hetkel ressurssi õppeasutuse siseselt suuremate gruppidena osaleda, siis palun kutsuge enda töötajaid ja lapsevanemaid lihtsalt üksi osalema. Selleks tuleb hakata jälgima kampaania Facebooki üritust või instagramis teemaviidet #digikoristusnädal2023 ja nii jookseb igal hommikul päevaülesanne teie voogu.
  • Kõigi üksi ja perega osalevate digikoristushuviliste vahel loosime välja koostööpartner Telia poolt välja pandud kaks akupanka.
Registreeri end, oma klass või pere siin https://forms.gle/ddZB5rBJy5AK3AaD8


Head koristusnädalat!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar