Tallinna Ühisgümnaasium on liitunud Rohelise kooli programmiga alates novembrist 2016.

Programmi eesmärgiks on aidata lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks kodanikeks. Tänased noored otsustavad tulevikus, millises maailmas elame ja kuidas Maa rikkusi kasutatakse. Programm toob keskkonnasäästliku mõtteviisi kooli tegemistesse.

Meie kool on programmis osalemisega pälvinud ülemaailmselt tuntud ja tunnustatud ökomärgise, milleks on Roheline lipp.

Ülemaailmselt juhib programmi Foundation for Environmental Education (FEE) – Taanis asuv valitsusväline mittetulundusühing, mille eesmärgiks on keskkonnahariduse abil edendada kestlikku arengut. Eestis juhib Rohelise kooli programmi Eesti Looduskaitse Selts (ELKS), olles FEE täieõiguslik liige. Programmi tegevusi koordineerib Tartu loodusmaja.

Meie keskkonnapõhimõtted on:

1. Koolipere keskkonnateadlikkuse tõstmine.

2. Kokkuhoid ja kooli ökoloogilise jalajälje vähendamine.

3. Füüsilist, vaimset ja sotsiaalset tervist tugevdavate eluviiside juurutamine.


esmaspäev, 17. oktoober 2022

Liiklusohutuse projekt "Peatu, vaata, veendu!"

Tallinna Ühisgümnaasium osales selles projektis esmakordselt 2017. aastal. Sealt alates oleme alati üle aasta sõnumeid "Peatu, vaata, veendu!" kooli ümbruse ülekäiguradade ees värskendanud.

Sel aastal soovisid kõik 5. ja 6. klassid selle töö ette võtta. 6.b klassi meeskond moodustus liiklusteemalise ristsõna parimatest lahendajatest. Töö tegemiseks sobis väga hästi õppekäigupäev (23. sept.), kui ilm oli kuiv ja veel suhteliselt soe. Valisime märgistamiseks värske asfaltkatte saanud reguleerimata ülekäigurajad ajakirjandusmaja ümbruses. Töö käigus kasvas hasart ja selgus, et nii mõnegi õpilase kooliteele jäävad ohtlikud kohad, mida üksteise võidu taheti veel märgistama minna.

Loodame väga, et need lapsed, kes ka tänaval ninapidi nutitelefonis on, märkavad siiski teel olevaid sõnumeid ja tõstavad pilgu enne tänava ületamist.


6.b klassil käis töö ja vile koos

6.b kl poisid tööhoos

Õige värvi pihustamise tehnika sai selgeks just enne töö lõppu

6.c klassi märgistusmeeskond 1

6.c klassi märgistusmeeskond 2


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar