Tallinna Ühisgümnaasium on liitunud Rohelise kooli programmiga alates novembrist 2016.

Programmi eesmärgiks on aidata lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks kodanikeks. Tänased noored otsustavad tulevikus, millises maailmas elame ja kuidas Maa rikkusi kasutatakse. Programm toob keskkonnasäästliku mõtteviisi kooli tegemistesse.

Meie kool on programmis osalemisega pälvinud ülemaailmselt tuntud ja tunnustatud ökomärgise, milleks on Roheline lipp.

Ülemaailmselt juhib programmi Foundation for Environmental Education (FEE) – Taanis asuv valitsusväline mittetulundusühing, mille eesmärgiks on keskkonnahariduse abil edendada kestlikku arengut. Eestis juhib Rohelise kooli programmi Eesti Looduskaitse Selts (ELKS), olles FEE täieõiguslik liige. Programmi tegevusi koordineerib Tartu loodusmaja.

Meie keskkonnapõhimõtted on:

1. Koolipere keskkonnateadlikkuse tõstmine.

2. Kokkuhoid ja kooli ökoloogilise jalajälje vähendamine.

3. Füüsilist, vaimset ja sotsiaalset tervist tugevdavate eluviiside juurutamine.


neljapäev, 19. mai 2022

Dublin 8.05-15.05 "Environmental Education"

8. - 15. mail 2022 osalesid õpetajad Kai ja Anu Erasmus+ koolituste raames Dublinis toimunud koolitusel "Environmental Education" 5 päeva jooksul osaleti erinevates töötubades.
Kursus algas loenguga "The Irish Education System" ja lektoriks oli kauaaegne koolidirektor  Arthur Godsil. Sama päeva teises pooles rääkis Pat Forde, kes on ka võitluskunstide õpetaja, koolikiusamisest.


Teise päeva hommikul kogunesime Phoenix Parki, kus tutvusime Dublini metsaklassiga ja proovisime läbi erinevaid metsaklassi tegevusi ning lektor Ciara Hinksman Iirimaa Metsakoolist oli meile korraldanud järgmise programmi:
       -     Introduction to Forest School, approach to learning outdoors  

-     Opening circle - nature games, songs and orientation

-     How we approach hazards, boundaries, risk assessment

-     Ropes and knots

-     Tea Break

-     Tools - saws, drills, peelers

-     Fire making and safety

-     Foraging with kids and simple cooking over the fire

-     Lunch Break

-     Shelter building game

-     Arts and seasonal crafts

-     Forest Bathing sit-spot

-     Closing circle and songs




























    Kolmanda päeva hommikul toimus Workshop on Environmental Education: Sustainable Development Goals, mida viis läbi Ciara Muldoon kohas, mille nimeks EcoUnesco.








Seejärel suundusime linna lõunapoolsesse osasse mere ääres, et tutvuda kooliga, milleks oli Newpark Comprehensive School.

Programm oli järgmine: Discussion on Green Schools Projects, Active Citizenship, and Citizenship Education in Irish Secondary Schools. Kooli tutvustas ja meiega vestles Kim Achari, teacher of CSPE (Civic, Social & Political Education) and Green Schools Coordinator.



























Reede hommikul sõitsime linna lõunaosasse, kuid sel korral lääne poole ja käisime sellises põnevas kohas: Creative Re-use Art Workshop at Recreate Unit 5, mis on meie  mõistes nagu taaskasutuskeskus ja sealt saavad koolide õpetajad põnevaid vahendeid taaskasutuseks ja kunstiprojektide teostamiseks.





















Kui omal käel linnaga tutvusime, juhtusime nii mõnestki rohelisest koolist mööduma. Lipud lehvisid uhkel koolide ees.
 


Laupäeval veetsime mitu tundi lisaks teiste huviväärsustega tutvumisele Dublini botaanikaaias. Paneme siia vaid mõned pildid neist kaunitest taimedest, mida oli võimalus imetleda.













Ühe päeva veetsime Belfastis, tutvudes linna ajalooga. 






Kursuse läbimise kohta väljastati meile ka tunnistused.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar