Tallinna Ühisgümnaasium on liitunud Rohelise kooli programmiga alates novembrist 2016.

Programmi eesmärgiks on aidata lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks kodanikeks. Tänased noored otsustavad tulevikus, millises maailmas elame ja kuidas Maa rikkusi kasutatakse. Programm toob keskkonnasäästliku mõtteviisi kooli tegemistesse.

Meie kool on programmis osalemisega pälvinud ülemaailmselt tuntud ja tunnustatud ökomärgise, milleks on Roheline lipp.

Ülemaailmselt juhib programmi Foundation for Environmental Education (FEE) – Taanis asuv valitsusväline mittetulundusühing, mille eesmärgiks on keskkonnahariduse abil edendada kestlikku arengut. Eestis juhib Rohelise kooli programmi Eesti Looduskaitse Selts (ELKS), olles FEE täieõiguslik liige. Programmi tegevusi koordineerib Tartu loodusmaja.

Meie keskkonnapõhimõtted on:

1. Koolipere keskkonnateadlikkuse tõstmine.

2. Kokkuhoid ja kooli ökoloogilise jalajälje vähendamine.

3. Füüsilist, vaimset ja sotsiaalset tervist tugevdavate eluviiside juurutamine.


reede, 21. jaanuar 2022

DIGIKORISTUSNÄDAL 24. - 30. jaanuar 2022


Tallinna Ühisgümnaasium kuulub Rohelise Kooli võrgustikku ja soovib anda omapoolse panuse üleliigse infomüra vähendamiseks digikoristusnädalal. Kutsume selles osalema meie kooli õpetajaid, õpilasi ja nende vanemaid.

OSALEMINE:
  1.  Pane ennast kirja kas õppeasutuse meeskonna (nt kooli õpetajate ja töötajate rühm, Rohelise kooli keskkonnatöörühm, vms), kooliklassi, pere või üksikosalejana SIIN<
https://forms.gle/GNQMNNfZ3fJmUkWLA>.
  2.  Vali seadmed, kus nädala jooksul digipuhastust teed – kas nutitelefonis, tahvelarvutis, sülearvutis või lauarvutis (nii tööl kui kodus), eriti agar digipuhastaja võib sukelduda kordamööda kõigisse.
  3.  Sea sihiks kindel aeg, kui kaua saad digikoristusega selle nädala jooksul tegeleda – näiteks iga päev 15 minutit, 30 minutit või tunni-paar ning pea sellest rõõmuga kinni.
  4.  Järgi igal hommikul ülesannet, mis Facebooki üritusse<
https://fb.me/e/2dEAZ2U6p>, kodulehele<https://www.tartuloodusmaja.ee/digikoristusnadal2022/> või Instagrami<https://www.instagram.com/tartuloodusmaja> ilmub ning pane käed külge!
  5.  Jaga edusamme, et koos puhtamaid seadmeid ja päid tähistada! Anna meile digikoristusnädala lõpus tagasisidevormis märku, mitu ülesannet nädala jooksul ellu viisid ja millise uue digikoristusharjumuse endaga kampaaniast kaasa võtad. Kui võimalik, märgi nädala jooksul üles mitu mega- või gigabaiti ebavajalikke faile enda digiseadmetest kustutasid.

AUHINNAD
Ülesandeid edukalt täitnud osalejate vahel lähevad jagamisele auhinnad, mille on välja pannud Telia Eesti ja TalTech.

·       Koolide vahel loositakse välja kaks komplekti põnevaid hariduslikke kaardimänge. 

·       Rohelise kooli programmiga liitunud õppeasutustele on lisaks kaks auhinda.  

·       Üksi või perega osalevate digikoristushuvilistele on Telia poolt välja pandud kaks välist kõvaketast.

Auhindade loosimises saavad osaleda kõik registreerunud osalejad, kes on hiljemalt 4. veebruari õhtuks jaganud tagasidevormi kaudu enda, pere, meeskonna või klassi digikoristusnädala edusamme ja muljeid.
Digikoristusnädalat 2022 korraldab Eesti Rohelise kooli programm koostöös Tartu loodusmajaga. Kampaania partneriks on Telia Eesti AS ja toetajaks Taltech. Digikoristusnädal kulmineerub suure üle-eestilise Telia Digitaalse koristuspäevaga 28. jaanuaril, kuhu võib samuti end kirja panna.

Täpsemalt saab lugeda siit -  https://www.tartuloodusmaja.ee/digikoristusnadal2022/

 TÜG Rohelise Kooli töörühm

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar