Tallinna Ühisgümnaasium on liitunud Rohelise kooli programmiga alates novembrist 2016.

Programmi eesmärgiks on aidata lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks kodanikeks. Tänased noored otsustavad tulevikus, millises maailmas elame ja kuidas Maa rikkusi kasutatakse. Programm toob keskkonnasäästliku mõtteviisi kooli tegemistesse.

Meie kool on programmis osalemisega pälvinud ülemaailmselt tuntud ja tunnustatud ökomärgise, milleks on Roheline lipp.

Ülemaailmselt juhib programmi Foundation for Environmental Education (FEE) – Taanis asuv valitsusväline mittetulundusühing, mille eesmärgiks on keskkonnahariduse abil edendada kestlikku arengut. Eestis juhib Rohelise kooli programmi Eesti Looduskaitse Selts (ELKS), olles FEE täieõiguslik liige. Programmi tegevusi koordineerib Tartu loodusmaja.

Meie keskkonnapõhimõtted on:

1. Koolipere keskkonnateadlikkuse tõstmine.

2. Kokkuhoid ja kooli ökoloogilise jalajälje vähendamine.

3. Füüsilist, vaimset ja sotsiaalset tervist tugevdavate eluviiside juurutamine.


teisipäev, 31. märts 2020

Rahvusvaheline veebiseminar fotograafiast

1. aprillil leiab aset lisaveebiseminar, mis toimub programmi Young Reporters for the Environment kampaania #YREstayshome raames.

Teema: Fotograafia - pildistamine tubastes tingimustes
Esineja: Vinh Le, Level Stuudio Kanada loominguline juht ja keskkonnadisainer, platvormi Young Reporters for the Environment vilistlane
Toimumisaeg: kolmapäev, 1 aprill kell 16.00
Veebiseminari link: https://zoom.us/j/976911804
ID: 976 911 804


Veebiseminar on mõeldud nii õpilastele kui õpetajatele, kes on huvitatud erinevatest pildistamistehnkatest. Vihn Le õpetab, kuidas teha telefonide ja kaameratega pilte, mis jutustavad lugusid ja edastavad sõnumeid. Kuna fotograafia on lugude jutustamine, annab Vinh nõu ja praktilisi nippe, kuidas püüda pildile oma idee. Arvestades koduspüsimise soovitusi, keskendub Vinh pildistamisele piiratud ruumis ja kodustes tingimustes keskkonnasäästliku tegutsemise kajastamisele.
Veebiseminar toimub Zoom platvormil. Nutitelefoniga osalemiseks vajate rakendust Zoom Cloud Meetings. Zoomi kohta leiate rohkem infot siit: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362193-Joining-a-Meeting

Veebiseminar jääb järelvaadatavaks aprilli lõpuni siit: https://www.ecoschools.global/webinars
Tunnistuse osalemise kohta saavad need, kes osalevad reaalajas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar