Tallinna Ühisgümnaasium on liitunud Rohelise kooli programmiga alates novembrist 2016.

Programmi eesmärgiks on aidata lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks kodanikeks. Tänased noored otsustavad tulevikus, millises maailmas elame ja kuidas Maa rikkusi kasutatakse. Programm toob keskkonnasäästliku mõtteviisi kooli tegemistesse.

Meie kool on programmis osalemisega pälvinud ülemaailmselt tuntud ja tunnustatud ökomärgise, milleks on Roheline lipp.

Ülemaailmselt juhib programmi Foundation for Environmental Education (FEE) – Taanis asuv valitsusväline mittetulundusühing, mille eesmärgiks on keskkonnahariduse abil edendada kestlikku arengut. Eestis juhib Rohelise kooli programmi Eesti Looduskaitse Selts (ELKS), olles FEE täieõiguslik liige. Programmi tegevusi koordineerib Tartu loodusmaja.

Meie keskkonnapõhimõtted on:

1. Koolipere keskkonnateadlikkuse tõstmine.

2. Kokkuhoid ja kooli ökoloogilise jalajälje vähendamine.

3. Füüsilist, vaimset ja sotsiaalset tervist tugevdavate eluviiside juurutamine.


teisipäev, 2. november 2021

Osale GAIA 20:30 elurikkuse kampaania väljakutses #SpottingNature

Algas GAIA 20:30 elurikkuse kampaania väljakutse #SpottingNature. 

Väljakutse kestab 1.nov – 1.dets 2021 ja osalema oodatakse Rohelisi koole üle maailma (ja teisi FEE programmides osalejaid). Info on oktoobri keskel korra juba listist läbi käinud, aga saada uuesti. Tegemist on toreda väljakutsega, mis viib loodusesse, aitab tugevdada sidet ja mõtiskleda oma looduspaiga tähenduse üle. Sobib nii õpilastele, õpetajatele, õppeasutuse personalile kui peredele.


Kuidas väljakutses osaleda?
- Tee lühike video (alla 60 sek) või foto oma lemmikpaigast looduses ja postita see sotsiaalmeediakanalis, jagades mõnd huvitavat fakti kohast või liikidest, kes seal elavad.
- Märgi ära vähemalt 3 inimest, kes võiksid samuti esitleda oma lemmikpaika.
- Postituse juures kasuta #SpottingNature, #GenerationRestoration, #GAIA2030 ja #rohelinekool

Lisaks võite väljakutset kohandada neile, kes sotsiaalmeediat ei kasuta ja teha näiteks Padletisse ühise lehe, kuhu samuti oma lemmikkohti jagate - oleks ju põnev teada, milline on kolleegi lemmikpaik looduses ja saada selle kohta mõni hariv, huvitav fakt teada!

Lasteaedades ja algklassides (kus lapsed ise sotsiaalmeedia kasutajad ei ole) saab arutada, joonistada oma lemmikpaiku ja uurida, kes seal veel elavad jne. Võib ju uurida, milline on klassi, rühma lemmikkoht ja miks mitte selle kohta postitust teha kooli sotsiaalmeedia kontolt (kui see olemas on).
Isadepäeva ootuses võib ka küsida, et milline on isa lemmikpaik looduses, miks just see ja mida sealt leida võib.

Kaunist alanud nädalat ja head oma looduspaiga otsimist, leidmist, jagamist!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar