Tallinna Ühisgümnaasium on liitunud Rohelise kooli programmiga alates novembrist 2016.

Programmi eesmärgiks on aidata lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks kodanikeks. Tänased noored otsustavad tulevikus, millises maailmas elame ja kuidas Maa rikkusi kasutatakse. Programm toob keskkonnasäästliku mõtteviisi kooli tegemistesse.

Meie kool on programmis osalemisega pälvinud ülemaailmselt tuntud ja tunnustatud ökomärgise, milleks on Roheline lipp.

Ülemaailmselt juhib programmi Foundation for Environmental Education (FEE) – Taanis asuv valitsusväline mittetulundusühing, mille eesmärgiks on keskkonnahariduse abil edendada kestlikku arengut. Eestis juhib Rohelise kooli programmi Eesti Looduskaitse Selts (ELKS), olles FEE täieõiguslik liige. Programmi tegevusi koordineerib Tartu loodusmaja.

Meie keskkonnapõhimõtted on:

1. Koolipere keskkonnateadlikkuse tõstmine.

2. Kokkuhoid ja kooli ökoloogilise jalajälje vähendamine.

3. Füüsilist, vaimset ja sotsiaalset tervist tugevdavate eluviiside juurutamine.


esmaspäev, 12. oktoober 2020

Õppekäikude päev 24.09.20 - läksime omadega rappa ja tegime pai Eesti loodusele.

24. septembril toimus traditsiooniline õppekäikude päev.  Osa klasse valis tegevuse linnas ja muuseumites kuid väga suur osa meie õpilastest sai veeta ilusa päeva looduses ja enamus käis tutvumas erinevate Eesti rabadega. Kõik klassid, kes looduse retkel käisid tegid ka ühe pai õppides tundmda loodust, et märgata liike ja nende elupaiku. See oli meie viis osaleda Looduskaitse 110 aasta tähistamises. Oldi valmis korjama ära ka teele jäävat prügi. Näiteks 2.a ja b klassi õpilased võtsid Pedassaarest kaasa sealt leidut prügi, millest suur osa olid padrunikestad.  7.b klassil olid kaasas kummikindad ja prügikotid kuid kõigi suureks rõõmuks neid vaja ei läinud ning piirduti vaid erinevate taime-, looma- ja linnuliikide õppimisega. 9.a klass käis uurimas soode "ehitust" ja taastamist Tudu järve ümbruses. 


 1A ja B Viru raba

2A ja B Pedassare matk 

3A ja B Järvi- Suursoo raba ja Paukjärv Põhja-Kõrvemaal

4A, B ja C Kakerdaja raba 

5A Kastna ja Mukri rabad

7B Seli raba Lõuna-Kõrvemaal

8B Viru raba ja Viinistu kunstimuuseum

9A Õppeprogramm Tudusoos ja karjäärisafari Aidus (Virumaal) 

10A, B ja C Rebala maastikukaitseala



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar