Tallinna Ühisgümnaasium on liitunud Rohelise kooli programmiga alates novembrist 2016.

Programmi eesmärgiks on aidata lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks kodanikeks. Tänased noored otsustavad tulevikus, millises maailmas elame ja kuidas Maa rikkusi kasutatakse. Programm toob keskkonnasäästliku mõtteviisi kooli tegemistesse.

Meie kool on programmis osalemisega pälvinud ülemaailmselt tuntud ja tunnustatud ökomärgise, milleks on Roheline lipp.

Ülemaailmselt juhib programmi Foundation for Environmental Education (FEE) – Taanis asuv valitsusväline mittetulundusühing, mille eesmärgiks on keskkonnahariduse abil edendada kestlikku arengut. Eestis juhib Rohelise kooli programmi Eesti Looduskaitse Selts (ELKS), olles FEE täieõiguslik liige. Programmi tegevusi koordineerib Tartu loodusmaja.

Meie keskkonnapõhimõtted on:

1. Koolipere keskkonnateadlikkuse tõstmine.

2. Kokkuhoid ja kooli ökoloogilise jalajälje vähendamine.

3. Füüsilist, vaimset ja sotsiaalset tervist tugevdavate eluviiside juurutamine.


teisipäev, 30. aprill 2019

Videoklippide konkursi tulemused

1. KOHT  Video 1 31 punkti
Määravaks sai loovus ja pingutus. Mul oli väga huvitav klippi vaadata ja tabasin end ootamast, mis järgmiseks tuleb. Ja seetõttu tundus, et klipp sai liiga ruttu otsa. Ideed olid natuke ehk liiga lihtsad, aga nagu öeldakse - suured asjad saavadki alguse väikestest tegudest. Idee korduvkasutusest on põhimõtteliselt igati jätkusuutlik, aga veelgi jätkusuutlikum on ette antud ülesandesse tõsiselt suhtumine ja pingutamine. Selgelt oli selle klipi taga kõigist teistest rohkem pingutust ning just see pingutus toobki esikoha. Selle taga on lootus, et ka kõiki neid pisikesi keskkonnategusid võetakse tõsiselt ja pingutatakse selle nimel.
2. KOHT  Video 7 10 punkti
Lähenemine videole on teistsugune, natuke loovam ning kandev idee päikesepaneelide paigaldamise kohta riigiasutuste katustele on reaalselt väga suure positiivse keskkonnamõjuga. Aga kui ülesannet oleks võetud tõsisemalt ning kui taustaks oleks valitud midagi muud kui WC, võinuks koht ka esimene olla. Idee hea, teostus kehva ja suhtumine võiks parem olla.
3. KOHT  Video 6 9 punkti
Esitus oli enesekindel, sorav ja tekitas usaldust, ka inglise keel on väga hea. Just see kooslus tagab selle, et sõnum saab selgelt ja mis peamine, usutavalt vaatajani viidud. Sisu poole pealt kiidan väga loomakasvatuse välja toomist. Loomakasvatuseks võetakse maha metsi, mis on sisuliselt ainus variant atmosfäärist süsinikku siduda ning veekulust sa rääkisid. Liha söömist ei tohi ära jätta, küll aga on söömise piiramine ja üldiselt söögiga laristamise piiramine kahtlemata väga suure keskkonnamõjuga
4. koht      Video 3 6 punkti
5. koht      Video 5 5 punkti
6. koht      Video 2 2 punkti
 7. koht     Video 4 0 punkti

Zürii koosseisus olid õpetajad Kati Bakradze, Helen Saarts, Sirli Kõreste, Anu Ratasep, abiturjendid Maria Valk ja Madis Ader ning välis hindaja Delfi Forte ja Accelarista toimetaja Uku Tampere, kes andis ka hinnangud kolmele tööle.

Klippe saab vaadata siit: https://rohelinetyg.blogspot.com/2019/04/opilaste-videod.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar